MENU

• 2.11.2007 • Arvostelut, Yle blogit ja kolumnit 2007-2014Kommentoi

Lastenlevy, jonka tänään kuulin: PMMP:n Puuhevonen

Erinomainen

PMMP: Puuhevonen (ilmestyy 14.11.)

Yhtye, joka oivalsi aikoinaan laulaa versionsa Noitalinna Huraa -yhtyeen
”Pikkuveli”-kappaleesta, osaa varmaankin tehdä vähintäänkin hyvän lastenlevyn, eikö? “Pysy aina pikkuveljenä, ei meidän talo lisää aikuisia halua”.

Näin on tapahtunut. Kyse on lähinnä siitä, onko tämä levy hyvä vai enemmän.
Paikoitellen levy on loistava. Kukapa voisi vastustaa kun PMMP laulaa “kopiti kipiti hipsis hoi, nyt seikkailuun” (“Puuhevonen”), “löpö löpö se on ihan höpö, joka leikistä suuttuu” (“Lörpötys”), “kas näin heiluu peppu ja peppu heiluu näin”(’Täti Monika’). Laulut ovat kaikki klassisia, Paulalla ja Miralle läheisiä vanhoja lastenlauluja.
 Sovitukset ovat hauskoja ja lauluja tukevia.

’Puuhevonen’ ei ole ’erilainen’ lastenlevy. Eikä aikuisten lapsille tekemä. Tämä on PMMP:n lastenlevy lapsille ja samalla kaikille. Tämä kuulostaa levyltä, jonka PMMP halusi tehdä näin, pakottomasti.

Testasin levyä myös oikealla yleisöllä. 5-vuotias tyttärentyttäreni tanssi levyn alusta loppuun ja hänen käymässään päiväkodissa levy oli kuulemma…menestys.
PMMP:n tytöt tekivät sen taas. Siis tässä kohdassa tytöt. Monet pojat olisivat tehneet tästä todennäköisesti rankemman (“kyllä lapsetkin niinku tykkää punkista”), monet miehet “kunnianhimoisemman” (’kyllä lapsetkin pystyy vastaanottamaan uusia, outojakin juttuja’) ja monet naiset opettavaisemman (“tärkeintä on saada lapsi kokemaan lastenlaulujen turvallinen perinne”).

Stereotyyppistä? Kyllä. Totta? Sitäkin.
 Joten kiitos PMMP. Uskon, että lapsenne tulevat tästä pitämään. Äiti, soita meille taas se sun Täti Monika!

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *