MENU

• 2.2.2016 • BlogiKommentoi

Videoarviossa Lopunajan mies

Lopunajan mies: Piru vie puolet (julkaistu 28.1.)

 9

Tämä ei missään nimessä ole lopunajan taidetta. Tai jos on, niin vaadin jatkoaikaa. ”Piru vie puolet” edustaa yhtä hyvin tulevaisuutta kuin mennyttä.

Eihän tällaista tässä maassa joka päivä näe. Ensimmäisenä videosta tuli tosin mieleen menneisyys: jos Badding olisi ollut suomalainen diskotähti, hän olisi ehkä liikehtinyt Lopunajan miehen lailla, yhtä mystisesti, ehkä jopa yhtä laajalla säteellä.

70-luvun tuontimusiikkilajit disko, rock ’n roll ja rockabilly yhdistyvät tässä suomalaiseksi omintakeisuudeksi, jonkinlaiseksi lempeäksi vainoharhaisuuden ja sekopäisyyden ylistykseksi. Piittaamattomuus, uhma, leikki, rohkeus, luovuus ovat kaikki läsnä tässä hämärätouhun ja kirkkaan valon oudossa ja kiihkeässä kohtaamisessa.

Eihän tästä täysin selvää saa. Eikä pidäkään. Tällaisia sanoja olen kuulevinani.

”Käännyin, se seisoo edessäni / hyvää iltaa nöyrä renkini / miksi pakenit eestä henkesi / kai muistat vielä sopimuksemme /… / Oli miten oli, tää diili on ikuinen /…/ Ja laulan hei hei huolet / sillä piru vei niistäkin puolet”

Video on tehty isolla näkemyksellä ja soitto- ja taustalaulupuoli on terävää ja tehokasta.

Lopunajan mies on Einari Stylmanin projekti. Vai onko? Kuulostaa taiteilijanimeltä tuokin. Ensi albumi ilmestyy tämän kuun aikana. (Spotify-linkin takaa löytyy toinenkin uudehko (?) biisi ”Oven takana on toinen ovi”. Kuuntele, se on loistava vajaa kaksiminuuttinen.)

Kyllä, Lopunajan mies, piru mieheksi.

Aion mennä tällä viikolla katsomaan häntä ja yhtyettä (?). Paikka on Bar 15 Seinäjoella. Voi lattia jäädä mieheltä pieneksi.

 

 

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *